EERSTE TEAM MARATHON TRAIL VAN VAC EEN GROOT SUCCES

Op 2 december organiseerde VAC de eerste Team Marathon Trail, een nieuwe aflossingswedstrijd waarbij teams van maximum vier lopers samen de afstand van de marathon afleggen. Wie Domein Drie Fonteinen een beetje kent weet dat er een mooi trailparcours in kon worden bedacht en onze organisatoren gingen tot het uiterste om een uitdagende ronde van 10,5 km uit te tekenen.

In totaal schreven 78 teams met in totaal 277 lopers zich in voor de wedstrijd. Dat leidde al vroeg tot een gezellige drukte in het Ruiterijcomplex terwijl de zon langzaam tevoorschijn kwam voor wat een prachtige winterdag zou worden. Om 9u42 gaf Moad El Boudaati, Schepen van Jeugd, sport, cultuur en evenementen van Vilvoorde het startschot, samen met Maxime Vanden Daele, voorzitter van VAC. De eerste lopers van elk team begonnen aan hun ronde. De eerste wissel gebeurde al na 43 minuten en 29 seconden door twee ploegen die enkele uren later ook de eerste en tweede plaats zouden veroveren: de Marathon Maniacs en Having Fun. De tweede lopers van deze teams wachtten hun kopmannen af in het Ruiterijcomplex, waar ze op een scherm konden zien wanneer hun man de binnenkoer opliep.

En zo ging het de hele dag verder, met lopers die binnenkwamen en niet veel meer dan “pittig” en “zwaarder dan verwacht” konden zeggen. Enkele lopers vleiden zich zelfs onder de bevoorradingstafel om op adem te komen. Maar we hoorden ook veel complimenten: “prachtig parcours”, “complimenten aan wie dit parcours uitgestippeld heeft”, “ik voelde me in de Ardennen”, “ik voelde me in de Alpen” (we vinden het niet uit!).

Bij de heren bleef het een scherpe strijd tussen de twee teams die mekaar al bevochten sinds de eerste loper. Uiteindelijk kwam Erik Schroven als vierde loper van het winnende team als eerste binnen. De Marathon Maniacs legden de TMT af op net iets meer dan 3u (3:02:10), Having Fun volgde op amper 31 seconden. Proficiat aan Stef Schaerlaeken, Luca Maton, Lars Kempenaers en Erik Schroven!

Het eerste gemengde team was dat van de Ex-VAC’ers met ex-Olympiër Willem Van Schuerbeek, die twee ronden voor zijn rekening nam. Zij kwamen binnen op 3:16:28. Proficiat Lore Bayens, Lies De Vleminck, Willem Van Schuerbeeck!

 

Na hen op 3:17:53 kwam het winnende team met alleen lopers uit Vilvoorde binnen, De Vilvoordse Zwijntjes. Proficiat Senne Thienpondt, Louis De Cubber, Thibaut Claeskens en Loïc Claeskens!

Bij de dames won het vrouwenteam van onze buren van AC Grimbergen. Zij kwamen binnen op 3:34:01. Proficiat Laura Mariën, Lieve De Mars, Annelies Van Dessel en Helene Boels!

Bij de inschrijvingen hadden drie mannen en één vrouw zich aangemeld als solist. Slechts één van hen liep de TMT helemaal uit: Christian Decock.

Rond 15u waren alle teams terug binnen. We sloten af met een laatste set van de djembe spelers in het Ruiterijcomplex.

De volledige uitslagen vind je hier: http://bit.ly/47Xmh82

We bedanken graag onze sponsors, dankzij wie dit evenement mogelijk werd:

  • Belfius Vilvoorde – Tervuren (www.belfius.be)
  • D-drinks Vitamin Well (www.d-drinks.be/be-nl/merken/vitamin-well)
  • De Sportapotheek Vilvoorde (www.desportapotheek.be)
  • JM Wine (www.jmwine.be)
  • CoMarkt Humbeek (www.comarkthumbeek.be)
  • Karl Hautman
  • Sport Vlaanderen (www.www.sport.vlaanderen)

Onze grote dank aan de ploeg enthousiaste vrijwilligers die maandenlang in de weer waren om een kiempje van een idee (“zeg, wat dachten jullie van…”) uit te werken tot dit prachtige loopevent.

En natuurlijk ook dank aan alle deelnemers! Wij kijken al uit naar de volgende editie. Volg “Team Marathon Trail” op Facebook en Instagram om in tussentijd op de hoogte te blijven!

Heb je vragen over de Team Marathon Trail? Wij horen graag van jou via teammarathontrail@gmail.com

D-DRINKS BELUX

www.d-drinks.be

stad Vilvoorde
Caliber Perk
electro 80
Vervloet
W.M. RENOV

Title

Sub Title

Winnende ploegen TMT

 Meer foto’s vind je hier, met dank aan Luc Schaerlaeken en Arnaud Goblet