In de Belgische delegatie van 29 deelnemers voor het EK Veldlopen dat afgelopen zondag in Turijn doorging, vonden we 2 VAC-atleten terug. Junior Mathis Lievens nam voor de 2e maal deel en Jenna Wyns mocht als reserve-loopster mee in het team van de Mixed Relay.

Bij de verkenning van het parcours op zaterdag in het schitterende La Mandria Park in Turijn was er toch enige verbazing over de zwaarte van het parcours. Op basis van het vooraf bezorgde profiel dacht iedereen dat het een goed beloopbaar parcours zou worden, maar in werkelijkheid werd het een zeer pittig parcours met een passage door een kasteel, een klim met enkele zeer serieuze hellingen (tot 25%) en een zeer snelle, maar gevaarlijke afdaling.

Mathis mocht op zondag de spits afbijten. 4 grote ronden voor een totaal van 6km stond er op het programma. Mathis wou beter doen dan vorig jaar toen hij net in de eerste helft van het klassement eindigde. Mathis nam een zeer goede start en nestelde zich na 1000m en bij de eerste beklimming in de top 20 van het klassement. Op het vlakke en bergop kon hij meer dan stand houden, maar in de gevaarlijke afdaling bouwde Mathis toch enige zekerheid in, waardoor hij elke ronde enkele plaatsen moest prijsgeven. Mathis eindigde uiteindelijk op een zeer mooie 31e plaats. Volgend jaar wordt het EK op eigen bodem georganiseerd in Brussel, een parcours dat Mathis zeer goed kent en hem ook goed ligt. Dat biedt dus zeker perspectief, te meer omdat dit jaar maar liefst 18 jongens voor hem eindigen die een jaartje ouder zijn dan hem en dus volgend jaar niet meer mogen meelopen.

Jenna Wyns wist op voorhand dat de kans miniem was dat ze zou mogen lopen op dit EK. Enkel in het geval één van de 2 vrouwen ziek of gekwetst geraakte zou ze mogen aantreden in de Mixed Relay en dat wens je natuurlijk niemand toe. Jenna genoot echter van de ervaring en hoopt volgend jaar wel effectief te mogen aantreden. Als ze nu een blessurevrij winter- en zomerseizoen zou kunnen draaien is er veel mogelijk.

We hebben alleszins genoten van de prestaties en hopen volgend jaar op nog extra VAC-volk in de delegatie, want ook tweelingsbroer Casper wil zich maar al te graag meten met de Europese top.

Reacties zijn gesloten.