Mathis Lievens en tweelingbroer Casper Lievens lopen limiet Europees kampioenschap U20

Spanning troef afgelopen zaterdag in Lokeren. De broers Lievens waagden zich een eerste keer aan de scherpe gevraagde limiet op de 1500m. De limiet bedroeg 3.45.41 – beiden zouden een PR moeten lopen om  te voldoen.

Ze starten in de A-reeks op de Flanders Cup in Lokeren. Echt ideale omstandigheden waren het niet door de fele wind die er stond. De haas van dienst deed zijn werk en Mathis en Casper volgden in de eerste ronden vrij gemakkelijk. Op 400m van de finish was alles nog mogelijk, maar de sprint zou allesbepalend worden. Mathis en Casper sprintten zich de longen uit het lijf en niemand die onmiddellijk wist of ze het gehaald hadden, maar dat het zeer nipt zou worden was duidelijk.

Het duurde even voor dat de tijden op het scorebord kwamen. Met 3.45.12 was Mathis de eerste die zeker was, maar hou wou absoluut samen met zijn broer kunnen vieren. Een 5 seconden later – die wel een eeuwigheid leken te duren – kwam ook de tijd van Casper op het scorebord. 3.45.39 ofwel 2 honderdste onder de gevraagde limiet. Het feest kon dus losbarsten!!

Reacties zijn gesloten.