Zondag 27/11 stonden voor de U20, U23 en de seniors de selectiecross op voor het EK veldlopen op het programma. Op het natte, modderige parcours van Roeselare, eigenlijk selectieparcours onwaardig, moest het gebeuren.

Op de korte cross bij de dames deed onze Jenna Wyns een poging om zich te kwalificeren voor het relay-team. Daarvoor moest ze zich bij de eerste drie plaatsen. Jenna liep een sterke wedstrijd en wist zich steeds in de kop van de wedstrijd te positioneren. Even had ze uitzicht op de 2e plaats maar in de laatste rechte lijn werd ze nog geremonteerd door haar trainingspartner. Met een derde plaats mag ze haar koffer pakken richting Turijn, al is het als in de eerste plaats als reserve.

Bij de juniors wouden de tweelingbroers Casper en Mathis zich kwalificeren. Daarvoor moesten ze bij de eerste 4 plaatsen en mocht de kloof met de winnaar niet meer dan 30” bedragen. Topfavoriet Noah scheurde zich onmiddellijk los van de rest. Mathis en Casper deden veel kopwerk in de achtervolging. Mathis controleerde goed en liep naar een mooie 3e plaats op een kleine 10” van de winnaar en mag zich dus voor de 2e maal opmaken voor een EK. Tweelingsbroer Casper, die in de start zwaar geraakt werd (spike in zijn teen) kende in de laatste rond even een minder moment waardoor hij het het achtervolgend trio moest laten gaan. Casper werd uiteindelijk 5e op 30” van de winnaar. De meest ondankbare plaats! Onze 3e junior – eerstejaar Etienne – liep naar een zeer mooie 15e plek.

In de andere wedstrijden liepen ook nog enkele VAC’ers mee. Bij de scholieren liep Daan naar een 4e plaats. Maceo (22e) en Briek (25e) deden het ook zeer behoorlijk! Bij de masters Dames 35-45 liep Karen in haar eerste echte cross naar een mooie 5e plaats in een voor haar ongebruikelijke afstand.

We wensen Jenna en Mathis nu alvast veel succes op het EK in Turijn op zondag 12 december!!