Nieuws

Goed gedaan iedereen!

Van de recentste decennia waren dit wel heel uitzonderlijke BK's: zonder publiek, na een zo goed als onbestaande seizoen waardoor er omzeggens geen competitievoorbereiding was, trainingen die in heel andere omstandigheden van infrastructuur en begeleiding moesten plaatsvinden of georganiseerd te raken, .... en vele andere zaken in deze Covid-19 tijden.

Of het resultaat van onze VAC-delegatie historisch was op deze BK AC (incl hamer), daarvoor zouden we in ons niet-bestaand BK AC-archief moeten duiken. Maar intuïtief denk ik dat het, als het niet het beste ooit is, het er toch héél dicht bij komt.
Immers de bilan is héél indrukwekkend: 4 nationale titels, 2 zilveren en 5 bronzen medailles , een totaal van 11 medailles op dit BK AC! Tel daar nog eens 3 finaleplaatsen (= top 8) bij én hoopgevende prestaties ... en we mogen als groen-witte club uit Vilvoorde zeker tevreden zijn ... en dat zijn we ook.

Van harte proficiat aan onze atleten en hun trainers!

Een korte samenvatting van dit weekend:

  • Titels werden behaald door Paulien (400 horden in 56.14), Philip in kogel (16m65) en discus (60m16) en Niels in de tienkamp (7516 ptn).
  • Zilver was er voor Ilke in het hamerslingeren (56m89; tweede prestatie ooit) en Lars in hoog (2m15)
  • Brons was de beloning voor Sander in de tienkamp (6703 ptn; dus twee VAC-ers op podium 10K), Kobe in hamer (59m19; PR), Jenna op de 1500 m (4'24"63), Elena in kogel (13m50) en Jules in het polsstokspringen (4m90).
  • Finaleplaatsen voor Eve (ver), Elena (discus) en Noor (kogel).
  • Ward, Senne, Sara lieten hun trainingsijver van de voorbije maanden zien in de reeksen van dit BK met mooie prestaties in zo'n seizoen.

Goed gedaan iedereen!

Frank De Smedt, namens het bestuur