Nieuws

Succesvol Belgisch Kampioenschap voor VAC

Op zaterdag begon Sara Wyns aan het BK met een PR in de reeksen van de 800 m, een voorbode wat er zondag stond aan te komen. Sprinter Ward Merckx liep naar een 11de tijd op de 100 m, maar dus net niet voldoende voor de finale. Voor een eerste hoogtepunt in het Koning Boudewijnstadion zorgde Lars Van Looy door naar de zilveren medaille te springen met een sprong van 2m15.

Ondertussen zorgden Kobe Gieghase en Ilke Lagrou in Kessel-Lo voor 2 extra medailles in het hamerslingeren. Kobe scherpte zijn PR gevoelig aan en werd beloond met brons. Zijn vriendin Ilke deed nog iets beter met een 2de plaats.

Terug naar het Koning Boudewijnstadion waar Paulien Couckuyt in een knappe tijd de titel wist te pakken op de 400 m Horden. Verspringster Eve Willems sprong naar een 7de plaats. Philip Milanov zorgde niet veel later voor een verlenging van zijn Belgische titel in het discus en later op de avond deed hij daar nog een Belgische titel bij in het kogel na een zeer spannende wedstrijd, waarbij Philip het haalde met 1 cm. In deze wedstrijd legde junior Senne Prenen beslag op de 9de plaats. Juniore Elena Defrère werd in het discus 4de, maar mocht wel op het podium (3de plaats) staan door haar kogel 13m50 ver te stoten. In diezelfde wedstrijd legde meerkampster Noor Vidts beslag op de 4de plaats.

Jules Vanlangenaker, eveneens nog een junior, ging in het polsstok over 4m90 en zweefde zo naar een bronzen medaille.

Ondertussen haalde Niels Pittomvils de Belgische titel binnen in de meerkamp met een eindscore van 7516 punten. Ploegmakker Sander Maes legde beslag op de 3de plaats in de tienkamp.

Als laatste VAC-atlete trad Jenna Wyns in actie op de 1500 m. Na een spannende wedstrijd legde Jenna beslag op de 3de plaats. Een mooie afsluiter van een succesvol BK!

Bekijk hier de foto's