Nieuws

Knalprestatie Paulien Couckuyt op de Olympische Spelen

Paulien trok naar Tokyo met enige twijfels gezien ze in juni nog problemen had aan haar rug. Enkele weken rust brachten beterschap en op het trainingskamp in Mito, de thuisbasis van de Belgische delegatie, legde ze samen met haar coach Rudi Diels de laatste puzzelstukjes voor haar eerste Olympische Spelen.

In de heats toonde Paulien al dat haar topvorm er was. Ze werd derde in haar reeks in een nieuw BR van 54'90'' wat een rechtstreeks ticket opleverde voor de halve finale. Het niveau op de 400mH is de laatste jaren enorm gestegen. Paulien wist dus dat het in de halve finale nog sneller moest gaan wou ze een kans maken op een finaleplaats.

Net voor de start van de halve finale gingen de hemelsluizen helemaal open, niet de ideale omstandigheden, maar Paulien zat in 'the zone' en was van plan om een perfecte race te lopen. Dat deed ze ook tot horde 8. Een kleine aarzeling zorgde er voor dat ze van pasritme moest wisselen en de Jamaicaanse Russel profiteerde om Paulien nog te passeren. Paulien liep wel naar een fabuleus nieuw BR van 54'47''. Paulien kon enkel afwachten of deze tijd genoeg was als één van de twee snelst verliezende tijden. Na de 2e halve finale zag het er nog steeds goed uit, maar het mocht niet zijn. In de laatste halve finale ging nog één atlete onder de tijd van Paulien. Geen finale, maar wel een negende plaats op de Olympische Spelen.

Natuurlijk was de teleurstelling groot, maar Paulien mag tevreden en met trots terugkijken op haar eerste deelname aan de Olympische Spelen. Ze brak twee maal het Belgisch record dat reeds 25 jaar oud was. Een zeer knappe prestatie dus en we kijken nu al uit naar haar bijdrage aan de 4x400m later deze week!

Dikke proficiat van heel de VAC-familie aan Paulien en Rudi voor deze knappe prestatie!!