VAC Jeugd verpulvert 2 wereldrecords

Datum: 27-8-2015

Op woensdag 26 augustus werd tijdens de training een stuk VAC-geschiedenis geschreven. In een nooit eerder geziene stunt hebben onze kadetten en scholieren met 15 x 100m aflossingen de wereldrecords op de 1500m aangevallen.

De jongens mochten het eerst aan de slag. Hier was de twijfel over de slaagkans het grootst. Maar al na de eerste doorkomst bleek dat we een ruime voorsprong hadden op het schema. Het streefdoel was 3'26"00, en de jongens klokten af op 3'10"45 !! Dat betekent 12"66 per loper ! Daar hadden zelfs de grootste optimisten niet op gehoopt.

De sfeer zat er dus al goed in toen de meisjes aan hun opdracht begonnen. En ook hier hetzelfde scenario: na de eerste doortocht zagen de supporters al een geruststellende marge. En het werd allen nog maar beter, ondanks een moeilijke wissel hier en daar. De klok bleef uiteindelijk staan op 3'29"18, waarmee niet alleen het wereldrecord van de vrouwen werd geklopt (3'50"07), maar bijna ook dat van de mannen ! 13"93 per atlete is ronduit schitterend !

En dan was het tijd voor champagne ... Bij deze een dikke proficiat aan alle lopers/loopsters, en dank voor jullie fantastische inzet en overgave. Jullie hebben er een onvergetelijk moment van gemaakt. En jullie hebben meteen een mooie uitdaging voor de volgende jaren.

Jullie vinden de foto's van het evenement op de site van Jos De Cubber,en hou de volgende dagen Ring TV in het oog ...

Groeten, Danny en Erik

Foto's: foto's

Filmpjes: Download

Reportage op Ring Tv: reportage