VAC atleten scoren in (inter)nationale kampioenschappen

Datum: 28-8-2015

WK in Peking

Philip Milanov moest donderdag heel vroeg aan de slag in de kwalificaties van het discuswerpen. Philip gooide alles in de schaal in zijn derde en laatste poging en eindigde in zijn kwalificatiegroep als vijfde met 63m85. Slechts twee werpers haalden hier de kwalificatieafstand van 65m00. In de B-groep haalde zelfs niemand de kwalificatielimiet. Philip zien we zaterdag dus terug in de finale van het discuswerpen. Dikke proficiat!
Maandag 24 augustus haalde Almensh reeds een 21ste plaats in de finale van de 10.000m.

Terwijl met het Wereldkampioenschap in Peking het volgend hoofdstuk in de drukke zomer aangebroken is, willen we ook even samenvatten wat de VAC-atleten de voorbije weken presteerden:

Philip Milanov gooide tijdens de Meeting voor Mon in Kessel-lo een nieuw Belgisch record in het discuswerpen. Hij had op dezelfde plaats in het begin van het seizoen ook al een Belgisch record gegooid, maar deze laatste prestatie geldt meteen ook als minimum voor de Olympische Spelen in 2016. Philip is dus onze eerste VAC-er die zijn ticket voor Rio beet heeft!

Noor Vidts presteerde zeer sterk op het EK Junioren met een vierde plek in de zevenkamp.

Tijdens het Belgisch kampioenschap, dat traditioneel in het Koning Boudewijnstadion betwist werd, was VAC zoals gewoonlijk sterk vertegenwoordigd: titels werden gehaald door Philip Milanov (discus), Cedric Nolf (ver), Solomon Commey (hinkstap) en Melissa Dupre (speer). Daarnaast waren er medailles voor Philip Milanov in het kogelstoten en Sara Aerts op de 100m Horden (allebei tweede).
Vier titels en twee vice-kampioenen is een uitmuntend resultaat, proficiat aan atleten en trainers!

Na dit Belgisch Kampioenschap zette Sara Aerts nog een sterke prestatie neer op 100m horden, waar ze met 13.02 de IAAF limiet behaalde voor Peking, maar enkele dagen later liep ze tijdens een wedstrijd in Polen spijtig genoeg een blessure op zodat ze niet naar het WK kon afreizen. VAC wenst haar een spoedig herstel toe.

Hierdoor is de VAC-inbreng in de WK ploeg kleiner dan normaal: Philip Milanov neemt deel in het discuswerpen en Almensh Belete werd (onverwacht) gedelibereerd voor de 10.000 m.

In het najaar kijken we nog uit naar de 10-kamp die Hans Van Alphen in Talence zal betwisten. Tijdens het afgelopen Belgisch Kampioenschap Meerkampen testte hij zich nog in enkele disciplines en bleek dat hij na een lange revalidatieperiode opnieuw klaar is om een sterke prestatie neer te zetten.