KvV Cross Rotselaar 2017

Datum: 12-2-2017

Bij de junioren heren zorgde Rob voor het groen-witte hoogtepunt van de dag. Geprikkeld door de gemiste titel op het PK vorige week beet hij zich vast in de kopgroep van een zestal lopers. Een paar keer leek hij te moeten passen voor het hoge tempo, maar het was buigen zonder breken. In de laatste ronde nam hij resoluut de kop en dreef het tempo nog op. Maar ook de tegenstand weigerde te breken, en zo werd het een bloedstollende finale met vier atleten. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn was zowat iedereen ervan overtuigd dat het een derde plaats zou worden. Rob is niet bepaald een snelle spurter op het einde. Toch zette hij moedig een haast miraculeuze eindspurt in, met het zand als bondgenoot. En wat niemand meer voor mogelijk hield kwam uit ... Na verschillende podiumplaatsen een eerste Vlaamse titel voor Rob!

Bij de scholieren meisjes werd Kaat verwacht bij de top tien, en misschien zelfs nog wat korter vooraan. Maar ze heeft geen al te beste herinneringen aan de snelle start in Rotselaar. En ook vandaag voltrok het noodlot zich. In het aanvangsgedrum ging Kaat languit de grond op, en was meteen op achtervolgen aangewezen. Het werd uiteindelijk nog een mooie 7e plaats, maar er zat ongetwijfeld meer in. Sara liep zich verdienstelijk naar plaats 16.

Sam behoorde tot de favorieten bij de cadetten, maar ook hij heeft het niet zo begrepen op die snelle start. En die gooide andermaal roet in het eten. Sam moest van bij het begin vanuit een verloren positie knokken om terug te komen, en dat vreet ontzettend veel krachten. Kracht die hij in de eindfase tekort kwam om nog wat korter te komen dan de 7e plaats. Herkansing op het BK! Verderop vocht Aiko voor wat hij waard was, en zat met zijn 44e plaats niet zo ver van de eerste helft van het pak.

Ook bij de meisjes hadden we met Mirte iemand voor de top tien, en zij loste perfect die verwachting in. Anne-Sophie (37e) komt stilaan weer op haar oude niveau, en Mona (48e) deed haar eerste ervaring op in een echt kampioenschap.

Tot slot melden hadden we nog het spannende duel tussen Stef en Jesse (of is het Jef en Stesse?). Deze keer was Stef de betere, en zo blijven die twee telkens weer zorgen voor een leuke wedstrijd in de wedstrijd.

De nieuwe tussenstand van het cross klassement vind je hieronder.

Extra informatie: Hier