3 Vlaamse titels A.C.

Datum: 29-1-2017

Drie atleten van Vilvoorde Atletiekclub konden zondag de titel van Vlaams Kampioen indoor wegkapen. Niels Pittomvils, een nieuwkomer bij de club die internationaal wel al zijn strepen verdiende in de meerkamp, won het polsstokspringen met een sprong over 5m. Hij ging daarmee even hoog als de tweede maar had er minder pogingen voor nodig. En natuurlijk liet hij het als meerkamper niet bij één discipline: Niels verdedigde ook zijn kansen over de hoge horden, waar hij met Dario De Borger geduchte tegenstand kreeg van een andere VAC-international. Dario won de titelstrijd en ging als enige atleet onder de 8-seconden grens over 60m horden. Niels werd knap derde.

Eén week na haar titel bij de scholieren kon Eve Willems haar verspringrecord alweer verbeteren tot 5m77. Dat deed ze in de laatste sprong en meteen trok ze hiermee ook de Vlaamse titel naar zich toe. Eve is duidelijk goed op dreef!

In het verspringen bij de mannen moest daarentegen Cedric Nolf zijn titelplaats in de laatste sprong van de wedstrijd afstaan aan Tobias Capiau. Cedric behaalde zilver met 7m53.

Minder geluk had Lars Van Looy, die met een sprong over 1m98 even hoog ging als de derde geplaatste atleet maar daarvoor één poging méér nodig had en dus als 4de geklasseerd werd.

3x goud, 1x zilver en 1x brons: onze atleten maakten een goede seizoensstart. PROFICIAT aan allen!

We kijken samen met hen uit naar de Belgische kampioenschappen “Alle Categorieën”, die op 18 februari doorgaan in de Gentse Topsporthal.

Verslag: Paula Vanhoovels