Succes op het BK aflossing

Datum: 18-9-2016

De cadetten meisjes 4x100 behaalden de tweede plaats op het BK estafetten in het verre Moeskroen. Jill Buelens, Charlotte Bornauw, Martha Cromphout en Margot Kegels plaatsten zich met reekswinst in 50.25 voor de finale waarin de wissels wel vlot verliepen. Met 49.89 in de finale vestigden ze bovendien een nieuw clubrecord. Zilver was het hoogst haalbare want net als bij de BvV eerder dit zomerseizoen was ACW een maat te sterk.

De scholieren meisjes Maité Robyn, Hanne Kegels, Britt Everdepoel en Eve Willems bevestigden hun tijd van 51.03 gelopen tijdens het PK. De cadetten jongens Sebastien Teugels, Christophe De Schryver, Azzedine Laaouini en Edossa-Scott Rombout waren op weg naar de finale toen de derde wissel de mist inging.

Bij de 4x800 voor cadetten gaf Christophe als eerste de stok door aan zijn jongere broer Alexandre die daarna nog Stef Schaerlaeken en Jesse Cauwenbergh lanceerde. Zij eindigden op een mooie tiende plaats.

Geen ploegen AC, wel supporters met Dario De Borger en Thijs Ulens. En met felicitaties van Thijs daar het zeer lang geleden is dat we met de jeugd nog op het podium stonden.

Merciekes aan de trainer Joris, de ouders voor de toch wel verre verplaatsing, en zeer leuk voor 4x100 kad meisjes, hun mama of papa waren aanwezig voor de finale.